Steenstrip Klipla® C


STEENSTRIPS

 Gebakken volgens traditionele methodes uit hoogwaardige, vorstbestendige grondstoffen, klasse F2 druksterkte, 35 [MPa].


Toepassing

 De steenstrips vormen een keramische beschermlaag die samen met de thermisch isolerende platen KLIPLA® P, de voegmortel KLIPLA® F en de mechanische verbindingen het gevelsysteem voor thermische isolatie KLIPLA® P vormt. Het gebruik daarbij van de hoekstrips zorgt voor het visuele effect van een “volledige steenstrip” op de gevel.


Eigenschappen

 De strips zijn keramische elementen die vervaardigd zijn uit natuurlijke materialen zoals kalk- en ijzerhoudende klei of kalk- en magnesiumhoudende klei, die worden gebakken en zo het baksteenproduct vormen. De strips, die beschikbaar zijn in de genormaliseerde Europese afmetingen WF-WDF-DF-NF enz., vormen een element van het thermische isolatiesysteem KLIPLA® P.


Voorbereiding voor montage

  Vooraleer men de steenstrips verlijmt, moeten de thermisch isolerende platen KLIPLA® P stevig en stabiel op de ondergrond zijn bevestigd en moet hun oppervlak schoon zijn. Er wordt  aanbevolen t.b.v een homogeen beeld om voor de montage de strips te mengen (uit 4 of meer verpakkingen) .


Gebruiksaanwijzing

 De strips kunnen worden verlijmd nadat de lijmmortel voor het verlijmen van de thermisch isolerende platen KLIPLA® P goed is uitgehard en nadat de mechanische verbindingen- de pluggen- zijn aangebracht. De mortel moet tweezijdig worden aangebracht. Ze moet op het oppervlak van de bevestigde plaat worden aangebracht en dan met getande spaan worden uitgestreken. De lijmmortel KLIPLA® K moet ook op de steenstrip worden aangebracht in zo’n hoeveelheid dat er na het aandrukken van de strip op de plaat geen vrije ruimte onder de strip overblijft (100% van het oppervlak). De steenstrip moet tussen de groeven van de thermisch isolerende plaat KLIPLA® P worden geplaatst. Tijdens de werkzaamheden moet het teveel aan lijm continu van tussen de voegen worden verwijderd. Het lijmproces van de steenstrips moet worden begonnen op de hoek van het gebouw volgens de richtlijnen in het montagefiche van het systeem. De vermelde informatie bevat basisrichtlijnen in verband met het gebruik van het product en ontslaat de uitvoerder niet van de plicht om de werkzaamheden uit te voeren volgens de regels van de bouwkunst, de technologie voor isolatiewerkzaamheden en de arbeidsveiligheidsvoorschriften.


Gereedschap

 Stalen getande spaan, truweel, waterpas, metselsnoer. De werktuigen moeten na gebruik onmiddellijk met zuiver water worden gereinigd. Moeilijk te verwijderen restjes uitgeharde mortel kunnen worden verwijderd met reinigingsmiddelen voor cementmortel.

Opslag en transport

 De baksteenstrips moeten worden vervoerd en opgeslagen in omstandigheden die mechanische beschadiging van het product voorkomen.


 
Klipla logo

ADRESSE


Global Innovations Group B.V.
Merumerkerkweg 1
6049BX Herten

CONTACT


Service Office Netherlands T: +31(0)475300735
E: info@g-ig.nl

KGS